Zdenka Žakelj s.p.

OKRASNE SVEČE

Piramida mala

Zdenka Žakelj s.p.

OKRASNE SVEČE

KONTAKTI

  • Zdenka Žakelj s.p., 
  • naslov: Slavinje 13A, 6225 Hruševje
  • telefon: 031 781 199
  • E pošta: zakeljzdenka@gmail.com
  • FB stran: Zdenka Žakelj

5,00 

Na voljo po naročilu

Na voljo po naročilu

Piramida mala, višina ca 12 cm

PONUDBA

Sveče so unikatne in povsem isto svečo (barvni odtenek oziroma dekoracijo) je skoraj nemogoče narediti na način, kot jih delam jaz. Lahko pa izbirate vrsto voska (naravni, parafinski, mešano) obliko, barvne, dišave, dodatke. Izbirate lahko med svečami, ki so objavljene ali pa sporočite svoje želje in naredila bom svečo po vaših željah. 

Z mešanjem barv lahko dobimo vse barve in odtenke. Kot dišavo dodajam eterična olja. 

Sveče si lahko ogledate tudi na FB strani Zdenka Žakelj. Izvajam tudi delavnice izdelovanja sveč. V kolikor pa bi želeli, lahko predstavim sveče v vašem podjetju ali krogu prijateljev. 

KONTAKTI

  • Zdenka Žakelj s.p., 
  • naslov: Slavinje 13A, 6225 Hruševje
  • telefon: 031 781 199
  • E pošta: zakeljzdenka@gmail.com
  • FB stran: Zdenka Žakelj
UNIKATNE OKRASNE SVEČE

Vsaka sveča, čeprav narejena v kalupu, je unikat. Ker je izdelovanje ročno, je zelo težko narediti dve popolnoma identični sveči. Če me stranke prosijo, jim ustrežem, drugače pa se s tem ne trudim preveč in poskušam narediti vedno nekaj drugačnega, novega.

Sveče so izdelane iz različnih voskov –parafinskega, naravnega ali kombinacije enega in drugega, ki jim dodajam barve, dišave ter različne materiale za okras, kot so kamenčki, bleščice, negorljivi dodatki ipd. Vosek stopim, da postane povsem tekoč, mu dodam barve in dišave, nekoliko ohladim ter vlijem v kalup. V kalup predhodno namestim stenj in dodatke, nekatere pred vlivanjem, nekatere potem, ko se vosek že nekoliko strdi. V primeru večbarvnih sveč počakam, da se vosek skoraj povsem strdi in nato ponovim postopek vlivanja z voskom druge barve. 

Zgoraj opisan postopek imenujem »osnovni«. Sicer pa so postopki in tehnike izdelave sveč različni, prilagojeni temu, kakšno svečo želimo izdelati. Nekateri enostavni in hitri, spet drugi pa vzamejo precej časa, saj je potrebno kombinirati več različnih tehnik in postopkov. 

Vsi poskusi mi seveda ne uspejo vedno, kar pa konce koncev niti ni slabo, saj pri tem vedno odkrijem kaj novega in kar na prvi pogled deluje kot »napaka«, velikokrat postane nov unikat. Pri izdelavi sveč mi je všeč tudi to, da pri tem praktično nimam odpadka. Če izdelava sveče ne uspe, jo enostavno pretopim in ponovno vlijem. Ponovno lahko uporabim tudi vse dodatke.  

UPORABA SVEČ

V kolikor boste imeli svečo za okras, jo postavite na mesto, ki ni izpostavljeno direktnemu soncu ali drugemu močnemu viru toplote. V nasprotnem primeru se lahko zgodi, da previsoka temperatura vosek zmehča (velja za parafin, ki ima nižje tališče), sveča pa spremni obliko. 

 Prah, ki se bo nabral na sveči, lahko obrišete s suho ali vlažno krpo ali sperete pod toplo vodo. 

Preden svečo prižgete, odstranite vso embalažo in ostale gorljive dodatke. Sveča ne sme goreti brez nadzora, postavljena na prepihu, v bližini gorljivih ali vnetljivih snovi ter naprav, ki oddajajo toploto. Goreča sveča mora biti vedno izven dosega otrok ali domačih živali. Razdalja med gorečimi svečami naj bo vsaj 10 cm.

O MENI

Zase pravim, da imam veliko hobijev, ki pa so vezani na letne čase. Ko vreme dopušča, sem zunaj, vrtnarim, nabiram zelišča, pozimi oziroma ob deževnih in mrzlih dneh pa ustvarjam v hiši, na toplem in suhem. Na prvem mestu med hobiji in daleč pred vsemi so rože. Notranje, zunanje, cvetoče, pisanoanolistne – vse pop vrsti. Rože se odražajo na vseh področjih mojega življenja in tudi pri mojih ostalih hobijih, ki postanejo tako ali drugače povezani z rožami. Same rože in delo z njimi me sprošča, pomirja in daje navdih za moje ustvarjalneje. 

NOVO iz kolekcije

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.