Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja v spletni trgovini Tadeja art, so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). Splošni pogoji veljajo od 15.6.2020 do preklica.

Ponudnik, spletna trgovina Tadeja art si pridržuje pravico do sprememb spodaj navedenih členov brez predhodnega obvestila. Morebitne spremembe vezane na pogoje poslovanja bodo dostopne na naši spletni strani. Naročnike bomo o vseh spremembah splošnih pogojev obveščali samo preko naše spletne strani www.tadejaart.si in ne preko ostalih metod obveščanja.

Podatki podjetja/ponudnika

PIŠ Tadeja Pecman Penko s.p., Šembije 2, 6253 Knežak

Davčna številka: 22413600
Matična številka: 7016093000

Email: tadeja.pecman.penko@gmail.com
Telefon: 041/337 739 

PIŠ Tadeja Pecman Penko s.p. ni zavezanec za DDV.

UPORABA SPLETNEGA MESTA

Uporabnik/naročniki se zavezuje, da bo spletno mesto uporabljal zakonito in na običajen način. Če uporabnik spletno mesto uporablja v nasprotju s temi pogoji, mu lahko ponudnik začasno ali trajno (glede na težo kršitve) onemogoči dostop.

Z uporabo spletnega mesta med uporabnikom in ponudnikom ne nastane nobena pogodba in noben pogodben odnos. Uporabnik zaradi uporabe spletnega mesta razen obveznosti, ki so navedene v teh pogojih, nima nobenih drugih obveznosti.

Ponudnik si pridržuje pravico, da dostop do spletne trgovine, določenih delov spletnega mesta ali posameznih funkcionalnosti kadarkoli omeji (npr. samo za registrirane uporabnike ali naročnike) ali veže na izpolnitev določenih pogojev.

IZDELKI

Nakit, izdelki Tadeja art je lastno, avtorsko, ročno, unikatno delo. Izdelki se razlikujejo med seboj, so popolni unikati. Noben izdelek ni popolnoma enak drugemu, zato so možna odstopanja med barvami dejanskih izdelkov in izdelkov na fotografiji. Slike izdelkov v spletni trgovini so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti posameznih izdelkov. Ponudnik si pridržuje pravico do manjših odstopanj med opisi in dejanskimi lastnostmi izdelkov.

SHRANJEVANJE IN VZDRŽEVANJE NAKITA

Kovinski deli nakita so iz kirurškega jekla ali iz platine, ki ne vsebuje niklja. Nakit je elastičen, vendar občutljiv. Z izdelki ravnajte skrbno. Ne izpostavljajte ga prahu, močnemu soncu in vlagi. Lahko ga brišete z vlažno krpo. V primeru, da lepilo popusti ga lahko nazaj pritrdite sami z sekundnim lepilom ali pa ga na lastne stroške pritrdi ponudnik.

CENE IZDELKOV

Ponudnik ni davčni zavezanec, zato so cene izražene v EUR, BREZ DDV. Vse cene in popusti (morebitni) veljajo v trenutku oddaje naročila. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila. Stroški pošiljanja niso všteti v ceno izdelka in se obračunajo ob zaključku naročila. 

NAČIN PLAČILA

Plačilo naročenih izdelkov je možno PO PREDRAČUNU. Podatki za nakazilo se bodo izpisali ob oddaji naročila. Uporabnik mora celoten znesek naročila poravnati v štirih delovnih dneh, sicer se naročilo smatra kot brezpredmetno in preklicano. Po prejemu plačila začne veljati rok za dobavo izdelkov, ki je 2-5 delovnih dni.

POTRDITEV NAROČILA

Ko uporabnik odda naročilo prejme preko elektronske pošte obvestilo, da je bilo naročilo sprejeto.  Sprejeta naročila bodo izvedena in se jih sprejema kot nepreklicna. 

Uporabnik lahko odstopi od naročila, vendar mora to sporočiti v roku 8 ur na elektronski naslov tadeja.pecman.penko@gmail.com 

Ponudnik lahko zavrne naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji, z obstoječimi materiali in podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti. V kolikor bi uporabnik naročilo že plačal po predračunu, mu ponudnik vrne vso kupnino vključno s stroški dostave v roku 8 dni.

DOSTAVA

Ponudnik bo izdelke na naveden naslov poslal preko Pošte Slovenija v roku 2-5 delovnih dni. Izdelki potujejo 1-2 dni. Cena dostave znaša 2,00 € ne glede na znesek nakupa. Nad 50,00 € je dostava brezplačna. 

V primeru daljšega dobavnega roka, bo ponudnik uporabnika o tem obvestili preko elektronske pošte ali telefonske številke, navedene ob naročilu.

Ponudnik ne odgovarja za prekoračitev roka dostave, če je zamuda posledica drugih nepredvidenih dogodkov.

100 % VAREN NAKUP

Osebne podatke skrbno varujemo. Imamo vgrajene najnovejše varnostne certifikate, ki zagotavljajo, da je nakup v spletni trgovini popolnoma varen.

Pravica do odstopa od pogodbe

Uporabnik ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopi od te pogodbe. Odstopni rok poteče v 14 dneh od dne ko potrošnik pridobi fizično posest na blagu ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik.

Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje PIŠ Tadeja Pecman Penko s.p. preko elektronske pošte tadeja.pecman.penko@gmail.com o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe. Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice potrošnika do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe.

V primeru odstopa od pogodbe s strani uporabnika – naročnika, mu podjetje v roku 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu povrne vsa prejeta plačila, vključno s stroški dostave. Tako povračilo podjetje izvede z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen če je izrecno dogovorjeno drugače; v nobenem primeru pa zaradi tega povračila potrošnik ne nosi nikakršnih stroškov. Ponudnik zadrži plačilo do prejema vrnjenega blaga.

Uporabnik mora blago vrniti v stanju, v katerem ga je prejel, najpozneje v 14 dneh od dneva, na katerega je uporabnik obvestil podjetje o odstopu od pogodbe. Rok se upošteva, če uporabnik blago pošlje nazaj pred iztekom 14-dnevnega roka. Neposredne stroške vračila blaga nosi uporabnik.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe kateri predmet je bilo naročilo izdelano izključno za naročnika, po njegovih navodilih in bilo prilagojeno njegovim potrebam.

 

Vračilo in menjava izdelkov

Naročeno blago, kupljeno po pogodbi na daljavo, se lahko brez razloga vrne (Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot). Kupec mora ponudnika najkasneje v 14 dneh obvesti (na e-mail naslov tadeja.pecman.penko@gmail.com ) o odstopu od pogodbe, blago vrne v nadaljnjih 14 dneh.

Blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini. Možnost vračila ne velja za že uporabljene artikle. Blago mora biti obvezno vrnjeno v originalni embalaži. Morebitne stroške vračila krije kupec. Kupec lahko ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo prodajalec vrne na njegov transakcijski račun najkasneje v 14 dneh po prejemu obvestila o vračilu blaga oz. po prejemu vrnjenega blaga.

Poškodbe blaga, Vračilo izdelka, Reklamacije

V primeru, da naročnik prejme poškodovano blago, izdelek z napako ali napačen izdelek, mora nemudoma opozoriti na napako na elektronski naslov tadeja.pecman.penko@gmail.com Ponudnik je dolžan spremljati in ažurno reševati vse zahtevke, ki jih posreduje kupec.

Ponudnik ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo po dveh letih od datuma nakupa. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Naročnik, ki je pravilno obvestil ponudnika o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

  • odpravi napako na blagu ali
  • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
  • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
  • vrne plačani znesek.

Če obstoj napake na blagu ni sporen, bomo čimprej, vendar najpozneje v roku 8 dni ugodili vaši zahtevi. Prav tako bomo na vašo zahtevo pisno odgovorili najpozneje v 8 dneh po prejemu zahteve, če je obstoj napake na blagu sporen.

IZVENSODNO REŠEVANJE SPOROV

Platforma za izvensodno reševanje sporov je potrošnikom na voljo na naslednji povezavi: https://ec.europa.eu/consumers/odr 

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.